En akut tandläkare räddade festen

Vi var bjudna på en större fest i fredags. Några vänner höll en inflyttningsfest och vi hade laddat i flera veckor. Vi hade båda möjlighet att stänga igen lite tidigare och spenderade eftermiddagen med att leta inflyttningspresent samt för att ekipera oss själva lite rent klädmässigt.

En trevlig dag - våren har äntligen hittat till Stockholm och vi kunde njuta av varsin öl i solen på Medborgarplatsen. Ett njutande som blev lite väl girigt för undertecknad. I uppehållet mellan två klunkar öl så slängde jag nämligen in en näve nötter i munnen, tuggade och kände plötsligt en extrem smärta. Jag hade bitit av en framtand.

Paniken blev total. Jag skrek rakt ut och viftade med händerna i panik. Efter ett tag var det dock inte smärtan som skapade det största adrenalinpåslaget - dte var tanken på att missa festen. Ja, det var väl min inre fjortonåring som vaknade till liv kanske - men faktum kvarstår: en avbiten tand skulle inte få hindra mig från att delta och festa tillsammans med alla goda vänner.

Vi googlade lite snabbt efter tandläkare i Stockholm och hittade en mottagning som erbjöd akutvård. Ett samtal senare så hade denne akut tandläkare förklarat att jag kunde komma in direkt för att laga tanden. Jag visste inte ens att det fanns möjlighet att boka en akut tandläkare och än mindre att det skulle gå så pass fort att få en tid.

Jag trodde att jag antingen skulle få tillbringa kvällen på akutmottagningen på SöS eller vänta tills på måndag. Det här var över all förväntan.

Tanden fick en provisorisk lagning

Några samlade intryck av mitt besök hos en akut tandläkare får sammanfatta min fredag:

  • Provisorisk lagning: Min tand gick tyvärr inte att sätta på plats utan man fick sätta dit en bit plast. Jag kommer att få en bättre lagning senare; först måste man undersöka om tanden - den del som är kvar - är skadad eller inte.
  • Priset: Var klart överkomligt. Det bästa av allt var dock att betalningen gick att dela upp. Det var i slutet av månaden och jag hade knappt några pengar på kontot. Dessutom så måste jag hinna kolla upp huruvida min hemförsäkring täcker kostnaden också.
  • Snyggt och fräscht: Det var inte bara vården som var bra - även i övrigt hade man tänkt till. Jag tänkte först att en akut tandläkare och en tid hos en sådan skulle innebära någon typ av halvsunkig källarlokal. Så var det definitivt inte: mottagningen var superfräsch. Det är ganska (läs väldigt!) troligt att jag kommer att boka in även mina vanliga undersökningar på den här mottagningen i framtiden.
  • FEST Att jag kunde delta vid festen kan jag enbart tacka tandläkaren för. Och, vilken fest det var. Herregud, jag har fortfarande ont i huvudet.

Lästips: Spricka i tanden - så får du hjälp

12 maj 2018