Här köper jag mina möbler i Stockholm

Det är många gånger som jag behöver möbler till mina inredningsprojekt runt om i Stockholm, och även på andra orter i vårt avlånga land. Ibland behöver jag enklare visningsmöbler, ibland behöver jag bara en soffgrupp till någon fest eller happening. På somrarna gillar jag att möbler utomhus. Det är märkligt det som händer när man bestämmer sig för att ha festen utomhus och möbler i trädgården. Jag gillar känslan när man kan sudda ut gränsen mellan inom- och utomhus.

Ger feststämning att möblera i trädgården

Är man på fest, är det många som vill umgås utomhus, särskilt när det är så varmt som det var senaste sommar. Sedan är det många gäster som röker på festen och då är det lika bra att de sitter utomhus när de ska röka. Att möblera i trädgården är en dröm för mig. Eller om man måste inreda inomhus, önskar jag att jag kunde ta in trädgården ini huset. Jag har några favoriter när det kommer till att köpa in möbler. Dels bara älskar jag Myrorna, där det finns många chanser att kunna fynda möbler till ett mycket lågt pris, särskilt om man åker utanför Stockholm, och kan besöka Myrorna i Nyköping Norrköping, Linköping eller utanför några av dessa städer. Även Eskilstuna har bra Myrorna där man kan hitta riktigt fina möbler.

När jag behöver svensktillverkade möbler

När jag snabbt behöver hitta möbler i Stockholm och vill ha riktigt fina och gedigna möbler då går jag till Tegnérgatan och kollar på handgjorda möbler. Ibland behöver man pärlorna bland de billigare och begagnade möblerna. Det är sällan som jag kan möblera visningslägenheter med endast möbler från Myrorna. De är mycket tillmötesgående och kan ta fram de slags möbler som jag behöver. Det gäller att man är i god tid och beställer möbler av dem, då det kan ta någon vecka innan de kan få fram just den slags möbel som jag behöver. Denna möbletillverkare har möbelaffär i Stockholm och det är alltid dit jag går när jag behöver möbler med högre kvalitet än annars. Kan verkligen rekommenderas.

Möbler som tillverkas på Gotland

Det är Kristian Eriksson som flyttade från Stockholm till Gotland och som började tillverka möbler av ek och och björk, De båda träsorterna är nästan varandras motsatser, den mjuka och ljusa björken mot det mörkare och hårdare träslaget ek men tillsammans utgör de en osalgbar kombination som är oslagbar och som gör att G.A.D:s möbler håller i så många år. Han använder sig enbart av professionella och väl beprövade sätt att stoppa sina möbler.

14 jan 2019