Så snabbt går ett fönsterbyte till

Det är ganska fantastiskt med fönster numera, eller hur?  Fönster är inte bara fönster. Numera ser vi högteknologiska fönster som fyller vitt skilda funktioner. Det finns fönster som fyller alla slags behov som kan finnas när det kommer till fönster. Det är ganska fantastiskt faktiskt. Nu ser vi fönster som skyddar mot buller. Bor man nära en motorväg eller är allergisk mot bilar, småbarn eller nära en byggarbetsplats, kan man skaffa bullerskyddande fönster. Säkra fönster som skyddar mot inbrott eller pistolskott, fönster som skyddar mot solen och blir lika mörka som solglasögon. Det finns fönster som står emot hetta och är brandsäkra. Det finns fönster sänker dina uppvärmningskostnader och isolerar så att inomhusvärmen inte sipprar ut. Du vet väl om att en fjärdedel av det som sipprar ut ur ett hus, är genom fönster och dörrar? Vill man inte elda för kråkorna är det en god idé att isolera via fönster.

I Stockholm finns många duktiga glasmästare

Det finns cirka 300 glasmästare bara i Stockholm, hur ska man kunna välja mellan så många? Har man samarbetat med några av dem vet man efter några månaders samarbete vilka fönstertillverkare som är duktiga och effektiva. Är man husägare vill man ju helst ha fönster med hög kvalitet, men till så bra priser som möjligt. De flesta fönstertillverkare, eller glasmästare kommer gärna ut och byter ut fönster åt en.

Välj en glasmästare som är noggrann

Om du har behov av nya fönster kommer de ut och gör först ett kostnadsfritt besök hemma hos dig för att de ska få en uppfattning om vilka sorts fönster som du önskar dig. De kan efter det ge en ganska exakt offert för sina fönster då fönsterbytet ingår i priset. Arbetskostnaderna får du dra av i Rot-avdraget, vilket sänker priset. Har du 8, eller 16 fönster i ett hus tar det ungefär 2 arbetsdagar att byta ut dem alla. Då har du färdiga fönsterkarmar, fönsterbleck och fönster efter 2 arbetsdagar – inte illa eller hur?

Så väljer du rätt glasmästare

Välj gärna den glasmästare som har de allra modernaste fönster i Stockholm som du bara kan tänka dig. Särskilt viktigt är det ju om du har behov av fönster med särskilda funktioner. Sannolikt vill du väl också få service på fönster, då de ju kostar en hel del att byta ut dem. Det är ju värt pengarna då nya fönster på huset höjer värdet avsevärt. Välj också någon som ger garanti på fönster. Då vet du att de håller för lång tid framåt.

31 jul 2018