Vårens stora trend i Stockholm? Fillers!

Att bo på Södermalm har sina klara fördelar sett till att man alltid är först med det senaste. Det är ofta i området där vi bor som trender sätts och ser sin början. Lite elakt kan man säga att då dessa nått resten av landet så har vi slutat för länge sedan och istället påbörjat någonting nytt.

Här skulle en elakare person peka på Södermalm som ett ängsligt område, en plats för självgoda hipsters som aldrig vågar skilja sig från strömmen. Gör en person en sak så får han tio följare nästa dag - om saken han gör är tillräckligt spännande och intressant förstås.

Det finns en viss sanning i det påståendet; men det ger ändå en klart orättvis bild av vad livet på Södermalm egentligen innebär. Detta då de allra flesta trenderna de facto för någonting gott med sig - både för miljön och för personerna som hakar på trenden i fråga.

Om vi ska titta lite i spåkulan så är nästa stora trend något som enbart handlar om att ge sig själv chansen att må lite bättre genom att se bättre ut. Det vi talar om handlar om fillers och det är en behandling som innebär att man - med hjälp av en injektion - kan släta ut huden i exempelvis pannan och därigenom få bort störande rynkor.

Fillers används även för att ge läppar lite extra volym och det är också där som trenden syns som allra mest i Stockholm. Detta då fillers i läpparna inte vänder sig enbart till folk som har problem med rynkor (äldre personer, mestadels) utan till alla åldrar. Vem vill inte ha stora, fylliga läppar såhär på vårkanten?

Snabba fakta om fillers

Vad är då fillers och vad behöver man egentligen veta om denna behandling? Vi tänkte rada upp några talande punkter som blir lättare att följa:

  • Hyaluronsyra Fillers innebär en injektion med medel vars aktiva ingrediens till stor del består av hyaluronsyra. Det är ett naturligt ämne som gör att man även använder det inom den traditionella sjukvården och för olika behandlingar där.
  • Hållbarheten : Normalt så sitter effekten av fillers i mellan 6-12 månader. Det hela beror dels på var på kroppen behandlingen skett samt vilken ålder du som patient befinner dig. Även hudtyp, livsstil och ämnesomsättning är faktorer som påverkar hur pass länge fillers och effekten av sådana sitter i. Men, räkna med minst ett halvår.
  • Andra behandlingar Som sagt, fillers används även inom det traditionella sjukvården. Främst så har det visat sig vara mot svåra problem med svettningar där hyaluronsyran visat sig täppa igen porerna.
  • Konvalescens En fördel med fillers är att de inte kräver någon vila efteråt. Man kan känna lite ömhet direkt efteråt - men i övrigt så kan man sätta igång och jobba, träna och vara sitt sociala jag igen på nolltid. I och med att man använder sig av naturliga ämnen som välkomnas av kroppen så är det dessutom ett riskfritt ingrepp.

Mer om fillers: https://www.fillersstockholm.se/.

4 apr 2018