Mejan Labs

En blogg om konst & design

Anlita kunniga representanter och lös vårdnadstvisten snabbt

En vårdnadstvist kan vara tärande för ett barn. Det är viktigt att ha en kompetent representant som kan föra målet sakligt och med barnets rättighet till båda sina föräldrar i åtanke.

Människor växer samman och ibland isär. Sådant händer i livet utan att det behöver vara någons fel. Det är dock lätt för barn att hamna i kläm mellan de båda föräldrarna, och en vårdnadstvist som blir utdragen kan ge barnet psykiska men för livet. För att lösa en tvist om vårdnaden behövs en saklig advokat med erfarenhet av föräldrabalken. Här vill man ha en medlare som står på barnets sida snarare än på någon av föräldrarnas. Utgångspunkten är att barnet har rätt till att träffa båda föräldrarna lika mycket, men barnets ålder har också betydelse för detta. Erfarna representanter kan förklara detta i mer detalj om det är relevant för din tvist.

Vad behövs för att lösa en vårdnadstvist?

Förslagsvis behövs en erfaren och duktig advokat som står på barnets sida. En sådan representant hjälper dig i förhandlingar och i domstolen med att ta fram de underlag du behöver för att föra din talan. I en vårdnadstvist så blir det ofta ord mot ord, så det blir viktigt att på något sätt dokumentera olika händelser som tyder på att barnet eventuellt far illa hos en förälder om det nu är fallet. Kostnader vid en vårdnadstvist ansvarar varje enskild förälder för själv och de kan finansieras via eventuellt rättsskydd som utgår från hemförsäkringen.

5 Feb 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.