Mejan Labs

En blogg om konst & design

Arkitekt skapar skönhet i Stockholm

Låt en arkitekt i Stockholm hjälpa till att skapa det ultimata boendet. Oberoende av om det är den egna villan, lägenheten, eller en oinredd vindsvåning.

Anna hade ärvt en vindsvåning av en gammal faster. Nu stod hon där och såg sig omkring. Hon hade föreställt sig att det bara vara att flytta in. Hon kunde inte haft mer fel. Vindsvåningen var helt oinredd. Först blev hon besviken, men sen insåg hon vilken otrolig potential den hade. Som ett blankt ark eller en ny dag.

Dagen därpå kom hon tillbaka med en filt, en flaska bubbel och några snittar. Sedan dukade hon upp vid ena väggen och satte sig ner för att betrakta utrymmet i lugn och ro. Framkalla bilder av resultatet efter renovering. Senare skulle hon ta hjälp av ett proffs med att skapa en vision board.

Arkitekt skapade drömhem i Stockholm

Anna bokade in en arkitekt i Stockholm som kom för att se på vindsvåningen. Där förklarade hon hur hon tänkt och arkitekten kom med egna inlägg, man märkte tydligt att hon hade öga för den här typen av jobb. En ritning togs fram och arkitekten åkte tillbaka till sitt kontor för att göra en vision board.

När Anna två veckor senare åkte för att träffa arkitekten blev hon glatt överraskad. Arkitekten hade fångat hennes vision plus förbättrat den på ett genialiskt sätt. Anna tackade ja till att sätta igång med projektet. Aldrig hade något känts så rätt, en stark iver över att få se slutresultatet hade smugit sig in i henne hjärta. Läs mer om arkitekt på den här hemsidan: arkitektstockholm.biz

21 Apr 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.