Mejan Labs

En blogg om konst & design

Bilskrot – ett miljöval i Uddevalla

Det finns många anledningar att lämna in bilen på bilskroten i Uddevalla när den gjort sitt. Hedervärt är det att tänka på miljöaspekten men det hindrar inte att man kan tjäna några kronor.

Bilen hade en dag bara gett upp. Inte startat när det var dags att åka till jobbet. Kenneth visste att det inte skulle vara någon idé att lämna in den på verkstad då den var gammal och nött. Det skulle helt enkelt bli dyrare att laga än att skrota.

Han fick genom internet veta att det fanns en bilskrot i Uddevalla som var nära och bra. Han kontaktade dem via mail för att se hur de kunde vara till hjälp.

Bilskrot i Uddevalla gav inkomst

Efter att han pratat med en anställd på denna bilskrot hade han fått veta att de kunde komma och hämta bilen. Sedan plockade de isär den och sparade allt som gick att sälja. Vätskor som spolarvätska, olja och annat blev omhändertaget på ett miljövänligt sätt. Metaller såldes även de till intressenter.

Något som han inte hade haft en aning om var när han lämnade in en komplett bil med en bra katalysator skulle han få betalt. Hela 2 000 spänn. Helt galet! Han kunde inte riktigt tro på det förrän pengarna låg i hans hand. Nu skulle han hem och se vad han skulle köpa för den plötsliga intäkten. Kanske något häftigt till den nya kärran hemma på gården. Eller bjuda frugan på en kväll ute på stan. Det skulle hon gilla.

14 Mar 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.