Mejan Labs

En blogg om konst & design

Bilskrot för bilar som ska tillbaka till naturens kretslopp i Trollhättan

Var inte ledsen om du tvingas skrota bilen på en bilskrot i Trollhättan. Din gamla pärla blir en del av kretsloppet. En dag kanske ni till och med möts igen.

Vila i frid, älskade gamla pärla, och välkommen tillbaka till naturens kretslopp. Så skulle du kunna säga efter att du lämnat av ditt livs bästa bil på bilskroten i Trollhättan. Gråt inte, det kommer nya bilar. Och vissa av dem tillverkas faktiskt av delar från din gamla bil. På sätt och vis.

I alla fall skulle det kunna bli så, eftersom en modern bilskrot alltid tar hand om så mycket material på en skrotad bil som möjligt. Återvinning och återanvändning är viktigt på bilskrotar i dag. Tiden då de gamla bilarna stod och läckte olja på bilskrotens gård i en evighet är sedan länge förbi.

Bilskrot slutstationen efter bilens livshöst

Men självklart kan det ändå vara en känslosam stund, när du säger adjö till din bil på den bilskrot du valt. Ni har färdats många långa mil tillsammans, och varit med om så mycket äventyr. Det är klart att det känns. Men tänk på att livet är sådant. Det är inte oändligt, och en gång ska du också den vägen vandra. Inte till bilskroten, så klart, men åter till kretsloppet.

Och kanske är det där ni möts igen, du och din bil. I en annan form, när ni åter blivit till jord. Det är något vackert i det, eller hur? Och förhoppningsvis blir du lika väl omhändertagen på ålderns höst, som du själv tog hand om din gamla pärla till bil.

25 Aug 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.