Mejan Labs

En blogg om konst & design

Boka replokal i Stockholm

Drömmer du om att bli ett band som står på de stora scenerna? Bor du i en lägenhet och har grannar som blir totalt vansinniga när du drar igång ett trumsolo? Boka en replokal i Stockholm!

Lägenheter är ett sätt att bo som innebär att man måste visa hänsyn till varandra. Visst kan det hända att man måste spola mycket i toaletten en natt för att man är sjuk. Eller duscha mitt i natten för att man jobbar sent. Barn kan skrika för att de har tänder som är på väg att komma ut. Man kan bjuda hem vänner en helg och råka ha en lite för hög volym på skratt och samtal. Allt sådant är mer eller mindre sådant som man måste acceptera när man bor i en lägenhet.

Men det finns också sådant som går att förhindra och som inte är acceptabelt. Som att dra igång ett trumsolo så högt att grannarna inte ens kan höra sin tv. Eller att någon studsar ur sin säng nattetid, på grund av vibrationerna i golvet. Istället kan du boka en replokal i Stockholm, så får både du och dina grannar lugn och ro.

Replokal där du kan sjunga ut

Skillnaden mellan en replokal och en lägenhet är att replokalen inte ska störa någon. Det kan bero på att den ligger avsides i staden och/eller att den har en mycket god ljudisolering. På det viset kan du sjunga ut och trumma som det blivande proffs du tänker bli!

23 Aug 2021

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.