Mejan Labs

En blogg om konst & design

Däckverkstad med kunnig personal

Däcken är en viktig del av bilen. Om du inte har godkända däck på grund av att de är slitna, kan det sluta riktigt illa. Låter du en däckverkstad ta hand om dina däck är du i trygga händer.

Sven tyckte att bilen kändes lite vobblig och bestämde sig för att åka förbi en däckverkstad och be dem kolla trycket i däcken och balansera dem. När bilen kördes in i verkstaden gick han in på kontoret för att värma sig och betala när det var dags.

Efter några minuter kommer en kille ur personalen in och vänder sig till Sven. Vet du om att du kör olagligt säger han och tittar på Sven som lyfter på ögonbrynen av förvåning. Mönsterdjupet är för litet. Däcken är slitna.

Däckverkstad på rätt plats vid rätt tillfälle

Sven tackade sin lyckliga stjärna att han åkte till däckverkstaden. Dessutom tackade han den observanta personalen. Han insåg genast att det var bättre att göra ett däckbyte i Helsingborg, än att böta 1200 kronor för ej godkända däck och ändå vara tvungen att köpa nya.

Sven beslutade sig för vilka däck som skulle på och betalade. Medan han väntade berättade receptionisten att han kunde lämna in sina andra däck på deras däckhotell. Där blev de tvättade och kontrollerade för att sedan läggas på förvaring. När det var dags att byta igen skickade däckverkstaden ett meddelande till honom. Han kunde även se status på däcken. Detta var en deal som Sven helt enkelt inte kunde tacka nej till.

1 Aug 2021

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.