Mejan Labs

En blogg om konst & design

Därför bör du låta en mäklare värdera din bostad i Upplands Väsby

Mäklare i Upplands Väsby utför ofta gratis värderingar av lägenheter och villor. Bra för dig som vill ha en uppdaterad värdering med dig till bankkontoret.

Det finns många anledningar till att regelbundet låta värdera sin lägenhet eller villa. Inte minst gäller detta dig som skulle vilja sänka dina månadskostnader. En ny värdering kan nämligen innebära att du inte längre behöver amortera på ditt lån. Du bör självklart alltid fråga din bank vad som gäller i just ditt fall, innan du lägger om din budget.

Om din lägenhet stigit i värde sedan du tecknade lånet, har din belåningsgrad automatiskt sjunkit. Under en viss procentsats gäller inte längre amorteringskravet. Du som kämpar med att få hushållsekonomin att gå ihop varje månad bör alltså fundera på att låta en mäklare värdera din lägenhet på nytt.

Värdering från mäklare hjälper dig i förhandlingen med banken

Många mäklare i till exempel Upplands Väsby erbjuder gratis värdering. Detta gör de självklart för att etablera kontakt med dig som kund, och öka sina chanser att bli anlitade nästa gång du vill sälja din lägenhet. Men denna gratis värdering är minst lika giltig i bankens ögon som en värdering du betalat för.

När det kommer till ditt lån är det självklart banken som har något att säga till om. Din mäklare kan inte hjälpa dig med att lägga om ditt lån eller direkt påverka din amorteringstakt. Men värderingen du kan få av en mäklare är något du kan ta med dig till banken och använda i förhandlingen. Mer info kring mäklare hittar du här: mäklareupplandsväsby.net

3 Mar 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.