Mejan Labs

En blogg om konst & design

Dags att köpa gamingdator

Dags att investera i en ny dator, en gamingdator kanske till och med? Spelar du mycket och vill ha en grymt bra dator som funkar till det, läs då vidare här för lite tips och råd inför ditt köp.

Om du är en sådan person som verkligen älskar dataspel och tvspel och allting som har med den biten att göra, då kanske man kan säga att du är en riktig gamer. Som gamer eller som dataspelsälskare så behöver man ha en rejäl och bra dator som funkar till den typen av spel som du tycker om att spela. En vanlig dator som de flesta har hemma, kanske till jobbsaker eller bara en dator till vanliga grejer som att googla eller skriva uppsatser till skolan på, en sådan passar inte om du har tänkt dig att du ska sitta där och spela dataspel och kunna spela alla typer av spel. I så fall krävs det verkligen att du införskaffar dig en speldator, en gamingdator.

Vad man ska tänka på inför köpet

För det första behöver du ju veta ungefär vilken typ av spel det är som du kommer att köra på din dator. Kolla upp lite på nätet vad de olika företagen som säljer dessa säger, och vad som skulle kunna passa dig och dina behov. När det kommer till grafiken så är det viktigt att bild och ljud fungerar och inte laggar eller hackar när man spelar. Det förstör faktiskt hela spelupplevelsen om man har en bild som stannar upp lite då och då. Många väljer att köra online också, tillsammans med andra spelare, då är det även viktigt med en bra internetuppkoppling.

Vilken prisklass

Det finns gamingdatorer i lite olika prisklasser beroende på hur stark och rejäl dator man behöver. Sedan spelar självklart ens egen ekonomi in, vad har man råd att köpa för speldator och inte. Det kan vara bra att kolla upp ett tag innan vad man vill köpa för speldator, för att sedan kunna lägga undan pengar och spara lite tills det är dags att lägga vantarna på sin efterlängtade gamingdator. Låt inte priset vara helt avgörande, om du inte har råd med den du verkligen vill ha, se till att vänta och spara lite till så att du får den du önskar. Det är värt det, spela spel på en dator som inte fungerar helt och hållet är ju inte värt pengarna heller, eller hur?

15 Apr 2020

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.