Mejan Labs

En blogg om konst & design

En bodelning kan vara svår att genomföra

Den gemensamma egendomen ska delas upp vid exempelvis en skilsmässa eller separation. Ibland så behövs det hjälp av en advokatbyrå för att göra en bodelning.

Det är alltid jobbigt när ett förhållande tar slut och det kan uppstå en hel del problem om båda parter inte kan komma överens. Vid en skilsmässa, separation eller dödsfall måste man veta hur den gemensamma egendomen ska delas upp för att undvika juridiska problem. Även om parterna är överens om uppdelningen är det svårt att veta hur allt ska gå till så att inte andra arvtagare kommer och ställer krav i efterhand. Det är oftast först när en bodelning ska göras som man upptäcker att det inte är så enkelt som man tidigare hade trott. Vi vill ju alla att ett förhållande eller äktenskap ska hålla för evigt.

Låt en kompetent advokatbyrå hjälpa dig med bodelningen

Att separera från någon är mycket känslomässigt påfrestande för alla inblandade. Att sedan försöka att komma överens om vad som tillfaller vem kan vara både svårt och jobbigt. Vem ska ha TV:n, borrmaskinen, soffan eller datorn? Och vem har rätt att ta den nyinköpta kaffemaskinen? Dessa frågor, samt hundratals till, kan komma på tal när en bodelning ska göras. För att göra hela processen så enkel och bra som möjligt är det en god idé att kontakta en advokatbyrå som har erfarenhet av familjerätt. Då kommer en erfaren bodelningsförrättare att hjälpa er att göra en rättvis fördelning så att båda parter blir nöjda.

28 Apr 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.