Mejan Labs

En blogg om konst & design

En cateringfirma får folk att samsas – fem repliker som alltid leder till god stämning

Vad gör man åt att folk bråkar på sociala tillställningar? Det bästa sättet är att snabbt leda deras uppmärksamhet till maten från din vän: En cateringfirma.

Blev det dålig stämning på konferensen när panelen plötsligt började gräla? Är svärmor sur på kusinerna för att de kom sent till vigseln? Bästa sättet att höja humöret är god mat. Även om det kanske inte får regnet att sluta kommer alla att bli distraherade av att plocka kanapéer istället.

Det enda sättet för folk att bråka när de äter är att kasta maten på varandra. De kommer däremot inte vilja starta något matkrig när snittarna är så utsökta som de blir med en riktigt bra cateringfirma. Förmodligen finns det inget mer effektivt botemedel mot sura miner än att tugga.

En cateringfirma hjälper dig att bryta upp bråket

Det behövs ingen särskild utläggning eller några vetenskapliga studier som bekräftar att mat får människor att samlas och enas. Det är gammal kunskap. Genom att leda bort uppmärksamheten kan du avbryta vilken konflikt som helst. Här får du några tips på blixtsnabba repliker att ta till när det krisar:

  • “Jag visste inte att man kunde göra bullar med soltorkade tomater!”
  • “Åh, titta, mini-hamburgare!”
  • “Hur många toppingar kan en bagel ha egentligen?”
  • “Det ser ut som om chokladpuddingen håller på att ta slut.”
  • “Oj, titta, är det inte lite väl lyxigt med Ägg Benedict på en onsdag?”

Varsågod! Varma hälsningar från din närmaste cateringfirma. Läs mer om cateringfirma på denna sajt: https://www.cateringfirman.se/

8 Dec 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.