Mejan Labs

En blogg om konst & design

En dag på bilverkstaden

Vad händer med din bil när du lämnar in den på verkstad? Hur lång tid tar det att få en full service av bilen, och vad ingår i en sådan? Kanske vill du veta var din närmaste verkstad ligger?

Någon gång om året är det lämpligt att serva bilen. Den behöver en genomgång så att den fungerar som den ska och inte ställer till något i trafiken. Det ska kännas tryggt och bra att framföra sitt fordon. Ingen vill ju bli stående på en landsväg eller ännu värre, på en motorväg, med stillastående motor. Det kan ta timmar att få hjälp och en bärgningsbil kan komma att behövas. Bättre då att sköta om allt så bilen hela tiden är i topptrim.

Ett favoritställe för din bil

När du lämnar in din bil till service finns det mycket att välja på. Du kan ta en helt vanlig service där du får en genomgång av de mest utsatta ställena. Kanske lämnar du in bilen för däckbyte och passar på att får en större genomgång när du ändå är i farten. Det finns en bilverkstad i Kungälv för den som bor åt det hållet. Men faktum är att om du hittar en riktigt bra verkstad kan du säkert tänka dig att åka några extra mil för att komma till just det stället. Precis som när du ska gå till tandläkaren, känns bäst om du är riktigt trygg både när du överlämnar din bil och dig själv i någon annans händer.

26 Jun 2021

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.