Mejan Labs

En blogg om konst & design

En städfirma ger dig mer tid i Stockholm

Dagens samhälle är mer stressat och mer forcerat än vad det tidigare var. Vi jobbar mer och vi slappnar inte av på samma sätt som vi borde göra och som vi tidigare kanske kunnat göra. Det här en sak som blir extra tydligt i en stad som Stockholm där stressnivån generellt sett är betydligt högre än i andra städer. Därtill ska man även addera att Stockholm är en stad där man inte kan ta sig smidigt mellan sitt jobb och sitt arbete. Även om en sträcka ser kort ut sett till fågelvägen så kommer den i själva verket att ta lång tid att avverka.

Det är en stor skillnad på fem mil i Norrland och på fem mil i Stockholm. Det som i Norrland tar 45 minuter att avverka tar i Stockholm det dubbla och detta oavsett om man åker bil eller om man väljer det något av de kommunala alternativen – tunnelbana, pendeltåg eller buss – som finns till hands; alternativ som man dessutom måste dela med andra och som under rusningstrafik kan vara direkt plågsamt.

Vad är det då denna stress för med sig? Jo, dels så mår vi sämre av denna och dels så hinner vi inte med att sköta de väsentliga sakerna i våra liv. Vi tar på oss för mycket och det gör att vi i slutändan försummar familjen och goda vänner; det som är absolut nödvändigt för att vi ska må bra. Därtill – utöver jobbet – ska man även lägga till att man har ett hem att sköta också; ett hem som behöver städas, där man måste laga mat och där man måste se till tvätt, strykning och andra nödvändiga saker tas om hand. Tiden försvinner och vi mår i och med detta sämre då vi vet att tiden inte går att ersätta.

Det man inte tänker på här är att tiden kanske inte går att ersätta, men att den går att disponera på ett annat sätt. Det finns nämligen alla möjligheter i världen att köpa sig mer tid som man kan lägga på viktigare saker. Ett typiskt exempel på detta är att man anlitar en städfirma som sköter sitt hem medan man själv befinner sig på jobbet.

Att mötas av ett rent hem i Stockholm efter en hård dag på jobbet ger helt enkelt harmoni och där man man slappna av på ett helt annat sätt; helt på det klara med att ett jobbigt moment kan strykas från Att-Göra-Listan. Det finns ett stort värde i att anlita en städfirma som Rozen Clean och detta även om man ser till det ekonomiska.

Anlita en städfirma i Stockholm med rut-avdraget

Man kan nämligen numera välja att anlita en städfirma – oavsett om man bor i Stockholm eller i någon annan stad – och dra av halva kostnaden för arbetet genom sitt rut-avdrag. En städfirma som alltså – för halva priset – har potential att ge mer tid över för det viktiga i livet. Det finns ingen anledning att bygga upp en ångest kring städning längre; att anlita en städfirma kan vara den bästa investering en familj kan göra – speciellt om denna bor och lever i en stressande stad som Stockholm.

26 Jan 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.