Mejan Labs

En blogg om konst & design

En takläggare i Göteborg kan berätta när det är dags att byta taket

Är du osäker på om taket måste bytas eller om det klarar några säsonger till? Rådfråga en erfaren takläggare i Göteborg helt kostnadsfritt. Här är några tips.

Ett tak håller relativt länge, och oftast behöver man bara byta det en eller möjligtvis två gånger i sitt liv beroende på material. Exempelvis har ett modernt plåttak en livslängd på sextio år, medan ett papptak håller i ungefär trettio år. Ett tak av tegel eller betong kan däremot hålla i nästan hundra år.

Men om taket ska hålla så länge måste man se till att underhålla det samt reparera det vid behov. För att hitta problemen i tid och hinna åtgärda dem innan taket börjar läcka måste man regelbundet göra kontroller. Helst ska man besiktiga taket två gånger om året, på hösten och våren.

Därför ska du alltid konsultera minst två olika takläggare

Tycker du att det är svårt att själv kontrollera taket för att se om det behöver repareras eller bytas kan du anlita en takläggare. De flesta takläggare erbjuder kostnadsfri besiktning. Efteråt får man förslag på passande åtgärder och en offert som inte är bindande. Takläggaren kan även berätta om taket klarar en eller två säsonger till och när det är dags att byta det.

Tyvärr finns det takläggare som bara vill tjäna så mycket som möjligt och därför alltid rekommenderar ett takbyte. Men en seriös takläggare arbetar både med takläggning, underhåll och reparationer. För att inte bli lurad ska man alltid konsultera minst två oberoende takläggare för att se om de kommer fram till samma slutsats.

17 Jul 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.