Mejan Labs

En blogg om konst & design

Enkelt sätt att sälja bil i Stockholm

Tillhör man dem som gillar att göra det lätt för sig kommer det här att klinga härligt i öronen. Särskilt om man vill sälja sin bil i Stockholm. Ett koncept så enkelt som det bara kan bli.

Evert och Erna Britt hade varit ett par i många år. De hade bott på olika platser och levt som särbor. Men nu vankades pension för dem båda. Något de såg fram emot. Inte minst för att de nu äntligen skulle flytta in till stan i en vacker sekelskiftesvåning med härlig utsikt över hustaken.

Med lokaltrafik fanns det inte längre någon anledning att ha kvar sin bil. Båda var dock lite bekymrade då de inte visste något om bilförsäljning. Hur gjorde man och hur mycket skulle man ta betalt. Everts son kom till undsättning och gav honom numret till en bilfirma. Där kunde man sälja bil i Stockholm utan att annonsera.

En sista tvätt innan det det var dags att sälja bilen

Evert tog med sin trotjänare sen många år på en sista biltvätt där han såg till att den glänste som aldrig förr. En tur till bilverkstaden blev det också även om sonen sagt att det inte behövdes. Sen var det dags. På bilfirman gick de igenom bilen och gjorde en bedömning innan de gav honom ett pris.

Han blev förvånad över det generösa budet och tackade ja. Klappade bilen på huven och begav sig hemåt. Med pengar på fickan skulle han bjuda nya sambon på en fin middag inne i Gamla stan.

28 Aug 2021

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.