Mejan Labs

En blogg om konst & design

Fastighetsboxar för hyresfastigheter: Ökad säkerhet och komfort i trappuppgången

Hyresfastigheter kan indelas i två huvudkategorier: gamla och nya. Detta gäller särskilt när det kommer till hanteringen och leveransen av post. Antingen genom brevinkast eller genom användning av fastighetsboxar i Malmö.

Det är inte alltid vanliga hyresfastigheter har uppdaterade postsystem, vare sig det gäller lås eller säkerhet. Vissa byggnader har fortfarande brevinkast, även om det har blivit ovanligare med tiden. Dessa brevinkast är inte bara gammaldags utan kan även vara farliga, särskilt när det kommer till risken för inbrott i lägenheten.

Förutom säkerhetsrisken kan brevinkast även vara brandfarliga och fungera som ett utrymme för att elden ska sprida sig snabbt. Dessutom kan de skapa drag som förstärker eldens framfart. Genom att avveckla brevinkasten och istället installera fastighetsboxar i Malmö ges möjligheten att skapa säkerhetsdörrar som förhindrar eldens spridning och samtidigt erbjuder betydande motståndskraft mot inbrott.

Fördelarna med fastighetsboxar i hyresfastigheter

Fastighetsboxar ger inte bara ökad säkerhet utan skapar även en mer fridfull miljö i trappuppgången. Förr i tiden var det inte lika vanligt med arbete på oregelbundna tider som det är idag. På den tiden visste man att klockan nio på morgonen var det fritt fram att röra sig i trapporna. Men i dagens samhälle kan det vara så att flera personer precis har gått och lagt sig efter en lång natt på jobbet när klockan slår nio. Arbetstiderna varierar i allt större utsträckning.

Genom att ha fastighetsboxar undviker man tidningsbud som väcker människor mitt i natten och får hundar att skälla. Inga brevbärare klampar heller uppför trapporna och samtalar med pratsugna pensionärer medan nattarbetaren precis har somnat. Att investera i säkra fastighetsboxar kan också öka värdet på fastigheten, både för hyresgäster och potentiella köpare, på många olika sätt. En enkel investering kan göra en enorm skillnad.

25 Jun 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.