Mejan Labs

En blogg om konst & design

Fjolårets behandling lockar fram badbyxorna

Jag har länge haft en tudelad känsla inför sommaren. Å ena sidan – vin, parkhäng, sol, lättare kläder, semester, en chans att umgås och idel glada miner. Whats not to like? Den andra sidan av myntet handlar om ett komplex som gjort att jag dragit mig för att bada och överhuvudtaget ta av mig tröjan. Jag kan knappt minnas då jag senaste drog av mig t-shirten och hoppade i baljan den blå – åtminstone inte med andra personer närvarande. Det är alltså undertecknad som ni ser sitta och svettas i en t-shirt på stranden och som totalt vägrar att kliva ner i vattnet tillsammans med alla andra.

Utöver en konstig solbränna så har komplexet även skapat en känsla av alienation. Det känns som att alla tittar på mig undrar vad jag döljer. Är det en hängmage? Lite, men den bryr jag mig inte nämnvärt om. Handlar det födelsemärken, någon hemsk tatuering eller om att jag saknar en bröstvårta? Nej, nej och åter nej.

Det handlar om hår på ryggen. Jag vet inte riktigt när håret på ryggen började växa, men jag vet att jag nästan direkt började känna av konsekvenserna. Jag skäms, jag känner mig äcklig och oattraktiv och jag vill inte för några summor i världen visa min rygg i offentliga, sociala sammanhang. Det ser ut som en liten stickad pullover av hår som täcker både rygg och bröst. Usch.

Men, jag kanske skulle använda ett annat tempus. För numera är jag hårfri och kan leva normalt. Hela vintern har jag nämligen genomfört en behandling som pö om pö tagit (bränt) bort varenda hårstrå från ryggen. En hårborttagning med laser som jag har genomfört i Stockholm.

En hårborttagning med laser fungerar

Det var ingen lätt behandling. Eller snarare: det var inga enkla behandlingar. En hårborttagning med laser måste nämligen utföras då håret befinner sig i en aktiv fas. Därför krävs viss vila mellan varje behandlingstillfälle. För mig - och för min urskog på ryggen - så innebar det 9 olika behandlingstillfällen och en vila på tre veckor mellan varje. För en tjej som har lite fjun på överläppen eller problem med hår vid bikinilinjen så går det betydligt snabbare att bli fri från generande hårväxt.

Jag ska dock tillägga att det var väntan som var jobbig; en hårborttagning med laser i sig var helt smärtfri och faktiskt ganska avslappnande. Jag kunde sitta ganska bekvämt och läsa en bok medan sköterskan på kliniken i Stockholm gjorde sitt jobb med laser. Det pirrade till lite då och då och efteråt så var jag lite öm och röd. Annars: ingen smärta alls.

Jag har inget hår på min rygg längre. Bara att skriva de orden ger ett pirr i magen och jag har nog aldrig längtat efter att sommaren ska komma lika mycket som nu. I år ska även jag rusa i vattnet och leka med alla andra.

21 Jun 2018

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.