Mejan Labs

En blogg om konst & design

Flytt inom Göteborg med omnejd

Vill du flytta inom Göteborg med omnejd? Söker du en säker och trygg flyttfirma med hela Västra Götaland och hela Halland som upptagningsområde? Det går alltid att hitta en flyttfirma.

När det är dags att flytta kommer frågan upp hur det ska gå till. Är du en person som har flyttat mycket har du säkert vanan inne och vet precis vad du behöver hjälp med och vilka slags tjänster du söker. Kanske räcker det med själva flytten. Från A till B så att säga. Då vet du säkert också att det är bra att anlita en flyttfirma som innehar alla försäkringar som behövs för att det ska bli en säker transport. I denna bransch är det noga att firman har tillstånd att köra yrkestrafik. En annan självklarhet är att flyttfirman innehar F-skattsedel. För dig som vill anlita en flyttfirma är det säkert viktigt att priset känns rätt. Att du får ut det du vill av tjänsten i förhållande till vad du betalar.

Priser och avdrag

En flyttfirma som har arbetat ett tag och fångat upp kundernas behov har givetvis koll på tillvaron och vilka avdrag som gäller. Visste du att man kan få RUT-avdrag när det gäller vissa tjänster i samband med flytt? För många kan det vara en glad överraskning. Kanske är det just detta avdrag som gör att det på det hela taget blir lättare att ta beslutet och till och med billigare att anlita en flyttfirma i Göteborg i stället för att göra jobbet själv. Det är värt att kolla upp alla avdrag du kan få i samband med din flytt. Det är också viktigt att jämföra priserna hos olika företag och se vad de faktiskt erbjuder för deras priser. Det gäller mer än själva flytten. Städning och packning kan vara extratjänster du vill beställa och där kan priserna skilja rejält bland flyttfirmorna.

Magasinering eller tillfällig förvaring

I samband med en flytt kan det uppstå situationer där du har behov av att magasinera en del av ditt bohag. Ett magasin kan också fungera som en tillfällig lösning om du har en skrymmande hobbyverksamhet som inte riktigt får plats i det nya boendet. Annan bra hjälp är om du bygger nytt och vill förvara löst material från bygget. En flyttfirma kan lösa denna problematik för dig. Antingen ordnar de detta själva eller så har de en pålitlig samarbetspartner som de kan rekommendera. Behöver du flytta tungt material är det heller inga problem.

11 Aug 2020

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.