Mejan Labs

En blogg om konst & design

Flyttfirma i Norrköping erbjuder många flyttjänster

Att ta hjälp av en flyttfirma underlättar flytten och gör den mindre stressig. Vill man så kan man låta en flyttfirma i Norrköping sköta både packning, uppackning och flyttstädning.

Idag tar de flesta som ska flytta hjälp av en professionell flyttfirma, och det är främst förstagångsflyttarna eller de som inte har så mycket saker som själva klarar hela flytten. Hur mycket en flytt kostar beror bland annat på hur mycket saker som ska flyttas, om det finns hiss och om man även vill ha hjälp med att packa, packa upp eller flyttstäda. Väljer man att packa själv så är det viktigt att man använder sig av ordentliga flyttkartonger och att man fördelar vikten i dessa och heller inte packar för tungt. Enbart större saker får tas vid sidan om men måste då emballeras med exempelvis bubbelplast. De flesta flyttfirmor brukar låna ut begagnade flyttkartonger samt ha nya till försäljning.

Boka flyttfirman i god tid

Det enklaste och bästa sättet att hitta en pålitlig flyttfirma är att fråga vänner och familj om rekommendationer. Letar man i stället på internet så ska man vara noga med att be om referenser när man tar in kostnadsförslag. Man har också rätt att använda sig av RUT-avdraget på själva arbetskostnaden då man anlitar en flyttfirma. Detta gör att det faktiskt inte behöver vara så dyrt att ta hjälp med flytten, men det gäller att vara ute i god tid då man ska boka en flyttfirma eftersom de bästa snabbt blir uppbokade.

15 Oct 2021

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.