Mejan Labs

En blogg om konst & design

Golvslipning görs i ett litet nafs i Stockholm

Golvslipning i Stockholm sker så ofta att det numera görs i ett raskt tempo och blir alldeles utmärkt utfört. Du kan luta dig tillbaka och invänta resultat.

Utan att du behöver närvara mer än fysiskt kommer ditt golv att anta ett helt annat uttryck än det gjort innan. Det vill säga om du ger det ett litet lyft med hjälp av en slipmaskin och lite slippapper. Inte för att du behöver göra det själv, det finns gott om folk som kan sådant här.

Det finns killar, tjejer, män och kvinnor i Stockholm som vet hur en slipmaskin ska dras över golvet så att resultatet blir rätt. Dagarna i ända slipar de golv så det står härliga till. De har alla verktyg som behövs och är så skickliga att det går som en dans. Klart smart att anlita dem i ställer för att försöka själv

Golvslipning och lackning i Stockholm

Efter du har fått en golvslipning genomförd på bästa sätt uppstår såklart frågan om vad för slags skydd du vill ha på dítt golv. Det vill säga vilken slags behandling vill du att en golvläggare ska stryka över de vackert nyslipade brädorna.

Du kanske inte vet vad det finns för alternativ så här kommer något att fundera på. Det finns den gamla hederliga lacken som skyddar bra och är hård. Den håller mot det mesta. Klart bra val om du har små barn hemma som lätt åstadkommer skavmärken även om det inte är med avsikt. Mer om golvslipning kan man läsa här: https://www.golvslipningstockholm.biz

17 Feb 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.