Mejan Labs

En blogg om konst & design

Gör reklam för ditt bostadsområde

Om du är med i styrelsen för en bostadsrättsförening i Västerås kanske ni har en trivselkommitté. Något av det bästa man kan göra för trivseln är att dela ut en informativ mapp om boendet.

Kanske har ni flera gårdar i er bostadsrättsförening, och ibland flyttar det in helt nya människor i lägenheterna. Tänk så bra om ni låter ett tryckeri i Västerås göra en snygg mapp som ni kan samla information i och dela ut till alla boende. Någon tar ett fint foto och så har ni det som omslagsbild. Själva informationen inuti kan vara allt från ordningsregler till kallelse till städdagar, information om gemensamhetslokaler och soptömning och annat som kan vara värt att känna till.

De nyinflyttade känner sig välkomna

När alla har fått sin folder kommer det att öka gemenskapen i området. Man kan ha med sådant som ett schema över vilka hus som har hand om skötsel av vissa rabatter. Man berättar var högtryckstvätten finns som alla får låna eller anger regler för sandning och snöskottning.

Det här behöver inte vara något exklusivt, men en mapp med en färgbild tryckt på stadig kartong som var och en också kan spara kommande information i. Det är ett trevligt sätt att göra alla boende delaktiga i områdets aktiviteter, antingen det gäller att rensa tak från mossa eller att rensa ogräs i sandlådan. De nyinflyttade känner sig sedda och välkomnade, och det blir lättare att få folk att engagera sig. Börja med att kontakta ett tryckeri. Googla tryckeri Västerås och sätt igång.

21 Aug 2021

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.