Mejan Labs

En blogg om konst & design

Har du använt sökorden “Trädfällning Stockholm”?

Den som sökt på orden “trädfällning Stockholm” har gissningsvis ett trädrelaterat problem. Som tur är finns välutbildade arborister som kan råda bot på detta.

För den som bor i Stockholm och har ett träd på sin tomt som måste fällas kan det kännas lockande att göra sökningen “Trädfällning Stockholm”. Att själv ge sig på att fälla större träd kan vara en mycket dålig idé så den som söker andra vägar är klok. Stockholm kryllar av välutbildade arborister som gärna hjälper till med trädrelaterade bekymmer.

När väl sökningen är gjord kan det dock vara svårt att veta vilken arborist som är bäst lämpad för uppdraget. Många väljer stora företag då dessa känns pålitliga men även mindre firmor kan vara duktiga på sitt jobb. När det kommer till att välja arborist kan det vara klokt att börja med att ta in olika offerter.

Trädfällning är en klok investering

Det kan kännas lockande att själv ge sig på att fälla ett besvärande träd. Detta är dock ofta en mycket ogenomtänkt idé. Ett stort träd kan vara svårt att styra och om det faller fel kan konsekvenserna bli ytterst förödande. Ingen vill väl vara orsak till att förstöra grannens hus genom att fälla ett träd över det?

Arborister är specialister på att se till att en trädfällning utförs på ett säkert sätt. De vet vad som krävs för att undvika olyckor och har rätt utrustning för arbetet. Så, trots att det kostar en del att anlita en arborist kan det löna sig i det långa loppet.

Läs mer om trädfällning på https://www.wasatradfallning.se/

29 Mar 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.