Mejan Labs

En blogg om konst & design

Heltäckningsmatta pryder golv i Stockholm

Med en snygg och funktionell heltäckningsmatta går det att skapa golv som är mjuka och ljuddämpande i alla typer av rum i Stockholm. Här kommer några tips.

När heltäckningsmattor började tillverkas så blev det någon av en boom, då väldigt många ville satsa på denna nyhet. Heltäckningsmattor lades in i alla möjliga hem och i alla möjliga rum. Det fanns till och med de som provade att lägga in dem i badrum.

Men efter ett tag började dessa heltäckningsmattor rivas ut i ungefär samma hastighet som de lagts in. De ansågs vara dammsamlare och svåra att få bort fläckar från. Och efter ett tag började man även tala om att de var ute och omoderna. Det hände till och med att de blev något av ett skämt.

Lägg in en heltäckningsmatta

Idag ser det dock väldigt annorlunda ut och heltäckningsmattor har fått ett uppsving igen. Du kan till och med hitta heltäckningsmattor i foajéer på hotell, där gäster kommer in med smutsiga och våta skor. Det som skiljer sig idag, mot när heltäckningsmattor var populära senast, är en hel del. Dels är själva heltäckningsmattorna i andra material och dessutom finns det helt andra rengöringsmedel och bra utrustning för att få dem helt rena och dammfria.

Med en heltäckningsmatta i Stockholm går det att få ett golv som är mjukt, hälsosamt och vackert. Men för att få rätt matta så är det viktigt att du tar tips och råd från ett proffs, som även kan hjälpa dig med läggningen.

1 Sep 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.