Mejan Labs

En blogg om konst & design

Hemstädning till stor hjälp i Täby

Att få hjälp med städningen har förr varit tabu att tala om. Det har lyckligtvis ändrats. Hemstädning i Täby underlättar för stressade, skadade eller sjuka.

Anna var fullbokad och det egna företaget gick bättre än bra. Som singel utan barn gjorde det inget om hemmet inte alltid var tipptopp. Trots det försökte hon hålla lägenheten snygg så att hon kunde bjuda hem vänner under helgen. Handla och laga mat hade hon slutat med och fick hem matkasse varje vecka.

Livet var helt enkelt perfekt. Den nya lägenheten nära stan var pricken över i:et. Så plötsligt en morgon när mobillarmet ringde upptäckte hon att hon inte kunde ta sig ur sängen. Det blev början på en lång sjukskrivning. Nu var frågan hur hon skulle klara av att ta hand om tvätt och städning. Som tur var fanns det hjälp att få.

Hemstädningen var oersättlig

En kompis hade sagt att hon borde ta hjälp av en städfirma som hanterade hemstädning i Täby. Anna fick kontaktuppgifterna. Nu satt hon och väntade på en representant från företaget. De skulle gå igenom det hon ville ha hjälp med.

Besöket blev lyckat och de hade suttit länge och pratat. Firman skulle komma varje torsdag och sköta den vanliga städningen. De skulle till och med tvätta och stryka hennes kläder. Något hon inte trodde kunde bokas. Nu kunde hon äntligen börja sitt tillfrisknande.

I början gick hon på promenad under besöken. Men senare lärde hon känna firman och Anna såg städdagarna som ett välkommet inslag i sin vardag.

1 May 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.