Mejan Labs

En blogg om konst & design

Hemstädning underlättar familjelivet i Västerås

Det har blivit populärt att anlita en firma inom hemstädning i Västerås. Att komma hem till ett välstädat hus är en vardagslyx som många uppskattar. Njut av familjemys i stället för att städa.

Som barnlös tänker man sig att livet med barn är en dans på rosor. Små rosenkindade barn som tultar fram och skrattar mest hela tiden. Efter ett tag kommer verkligheten ikapp när barnen har kommit. Givetvis finns de fantastiska stunderna där genom hela barnets uppväxt, men det är lätt att glömma bort att de är egna människor. Människor som släpper alla kläder på golvet, kastar leksaksbilar till höger och vänster om sig.

Att smälla i dörrar och klampa med hälarna hårt i golvet är också en vanlig förekomst ju äldre barnen blir. Ofta drar de igång med någon idrott där man som förälder förväntas ställa upp på olika sätt. Det kan vara att baka bullar, sälja lotter eller tvätta hela lagets stinkande tröjor till nästa match. Att plocka upp svettiga fotbollsstrumpor och samtidigt dammsuga upp gruset i hallen gör den mest tålmodiga föräldrar på dåligt humör.

Städfirman blir guldkornet i vardagen

Det är här städfirman kommer in som esset i familjelivet. Att anlita en städfirma som fixar hemstädning när familjen är på jobbet och i skolan är som att plocka ut esset ur rockärmen direkt. När familjen kommer hem till ett välstädat hus kan man bara landa och få vara. Man kan lägga energin på att göra en bra middag innan kvällens aktiviteter drar igång, och umgås istället för att städa.

22 Nov 2021

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.