Mejan Labs

En blogg om konst & design

Hitta fina persienner i Stockholm

Den senaste tiden har jag varit på jakt efter snygga persienner. Har man stora fönster och vill ha effektivt skydd mot den starka solen så behöver man lika stora persienner som fönstret, som solskydd. Då vill man inte ha vilka persienner som helst, utan det bör då vara persienner som passar för just de fönster som de är avsedda för. Är man som jag som arbetar i Stockholm, är det här som jag behöver hitta passande persienner i Stockholm.

Finns handlare med bra servicekänsla

Hur många handlare av solskydd för fönster finns det i Stockholm? Det kanske finns ett 100-tals sådana. När man som jag, behöver speciella persienner och har särskilda önskemål behöver man någon som förstår vad det är jag är ute efter och som är duktiga på att förse mig med det som jag behöver, och snabbt. Jag har faktiskt hittat just en persiennhandlare som passar till det jobbet och som förstår mina behov. Ska jag i min tur kunna göra mina kunder nöjda är det viktigt att hitta rätt handlare med den rätta känslan för service och sortiment. Vissa handlar tycker att om "det inte passar så får det vara", medan den handlare som jag är nöjd med, förstår att ge det där lilla extra. Och då blir man överlycklig över att det finns en sådan som bryr sig lite extra.

Viktigt med färg och form

Arbetar man som jag med inredning är färg och form viktiga, för att inte säga det allra viktigaste. Det gäller även persienner som man har för fönster. Har man fel form, för små eller för stora, stör det inredningen, och jag gillar harmoni. Att åstadkomma harmonisk inredning är bland det absolut viktigaste för mig. Vilken färg är den bästa på persiennerna? Här behöver man persienner som inte stänger ute det viktiga ljuset. Alla människor behöver ljus. Det finns ju svarta och mörkbruna och mörkgrå persienner – men jag, själv, anser att det är kontraproduktivt att hänga upp mörka persienner då man behöver få in ljuset, inte stänga ute det. Det är ju därför som man har fönster, eller hur? Vill man ha neutrala färger på persiennerna finns det färger som ger just ett sådant neutralt utseende. Ljust grått, vita, beige som går mot en nyans av sand, och ljust gula är riktigt bra färger på persienner som ger ett ganska anonymt utseende på persiennerna och kan rekommenderas.

19 Jun 2019

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.