Mejan Labs

En blogg om konst & design

Hundfoder – inte helt okomplicerat

Hundar har individuella preferenser och tycker inte alltid om samma hundfoder som andra hundar. Ibland kan det vara svårt att hitta rätt mat till sin hund.

Ibland kan man tro att man kan ge hundar vad som helst och de slukar det av ren reflex. Det är en myt. Hundar är individer, precis som vi människor. Det innebär också att de har olika matpreferenser. En del hundar kan vara extremt kräsna och ratar varenda hundfoder som dess ägare sätter fram. För många hundägare orsakar fodret en hel del huvudbry. De kan gå nästan ett helt hundliv utan att egentligen hitta hundmat som passar just den egna hundens preferenser. Det finns dessutom så många olika hundfoder att välja mellan att det kan ta ganska lång tid att prova sig igenom ett helt sortiment. Färskfoder eller torrfoder? Veganskt foder eller köttfoder? Svenskt eller utländskt kött? Hundfoder är som sagt en mer komplicerad fråga än vad det först kan ge uttryck för.

Aptit handlar om mer än hundfoder

Om man har tur så har man en hund som den som beskrevs inledningsvis Den som inte petar i maten utan äter det den serveras med god aptit. Det gör förstås hela proceduren enklare. Men om du har svårt att få din hund att äta kanske du ska vidga ditt perspektiv. Kanske handlar det inte om själva maten, utan snarare om hur du serverar den. Hundar mår ofta bra av att få jobba för sin mat. Prova kasta ut torrfodret i gräset och se om det ökar hundens matlust.

29 Mar 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.