Mejan Labs

En blogg om konst & design

Hur tätt ska jag sätta mina thujaplantor?

Ni ska plantera häck kring er trädgård för att få lite insynsskydd. Ni bor tätt och vill känna att ni får vara ifred ibland. Ni ska plantera thujaplantor. Men hur ska dessa planteras?

Thuja är en väldigt lättskött och enkel växt att ha att göra med. Den är snabbväxande också vilket är en av anledningarna till att så många väljer att plantera just thujahäck. Ni har bestämt er för att det blir den sorten ni ska sätta kring er trädgård. Ni har många grannar och bor väldigt tätt. Därför känner ni att ni behöver få skärma av er trädgård lite grann och få vara ifred. Ni sätter era thujor mellan er trädgård och grannarnas. Ni tänker inte plantera vid vägen eftersom dessa växter är känsliga för vägsalt. Därför är det bäst att undvika att sätta dem nära vägen.

Två thujaplantor per meter

Ungefär två plantor per meter är lagom när man planterar thujor. De blir väldigt frodiga och kommer ge perfekt insynsskydd. Något som kan vara bra att tänka på när man ska sätta igång med plantering av thujaplantor är att om de är torra så behöver de få stå i vatten en stund innan de sätts ned i jorden. De behöver få bli ordentligt genomblöta innan de planteras med andra ord. Jorden som de planteras i bör vara väldigt mullrik samt väldränerad. De vill ha mycket vatten men de tål inte att vara blöta under vinterperioden. När plantorna är satta bör de vattnas rejält så att de sätter sig i jorden.

28 Feb 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.