Mejan Labs

En blogg om konst & design

Huset får ett lyft med fasadmålning i Stockholm

Din vackra trävilla måste få hjälp för att stå emot väder och vind. Det bästa du kan göra är att anlita ett företag som utför fasadmålning i Stockholm.

En villa med nymålad fasad lyser i solen och sprider glädje. En villa med avflagnad färg och sprickor i träet vittnar däremot om ett pågående förfall. Risken är stor att vattnet tränger in i sprickorna och till slut ruttnar träet. Och inte sällan utsätts fönster och ytterdörrar för samma öde.

Ditt hus har inte blivit ommålat sedan familjen flyttade in för tio år sedan. Du är medveten om att något måste göras för att förbättra husets yttre. Ingen av dina familjemedlemmar är pigga på att hjälpa till med grundarbetet på fasaden som innebär att gammal färg ska skrapas bort och att sprickor i träet ska spacklas.

Fasadmålning med slamfärg

De flesta har någon gång hört eller till och med nynnat på visan om “en röd liten stuga”. Om stugan är röd har den förmodligen målats med slamfärg. Många hus har målats med rödfärg ända sedan 1500-talet och slamfärgen har sitt ursprung från när vi bröt koppar i Bergslagen. Men även idag har slamfärg flera fördelar. Färgen är diffusionsöppen vilket gör att träet kan andas eftersom inget tätande skikt bildas.

Alla i familjen är överens om att villan ska vara röd. För att huset ska bli målat på ett professionellt sätt anlitar du en firma som sysslar med fasadmålning i Stockholm. Inte bara fasaden utan även husets fönster ska målas om.

13 Jun 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.