Mejan Labs

En blogg om konst & design

Hyra mark för firman i Stockholm

Att hyra mark i Stockholm är ett bra tips när man tillfälligt behöver mer yta till företaget. Med mer yta kan man utöka företaget med exempelvis en maskinpark.

Det händer att man känner att firman börjar bli trångbodd på olika sätt. Ibland kan det vara tillfälliga produktionstoppar som gör det, andra gånger är det en maskinpark som tar plats. Att försöka skapa utrymme i redan överfulla lokaler är inte alltid det lättaste. Det är då man behöver hitta de finurliga lösningarna.

En sådan lösning kan vara att tillfälligt använda sig av en mark som ligger en liten bit ifrån firman, men ändå inom rimligt avstånd. Att hyra mark i ett område kan jämföras lite med kontorshotell. På ett kontorshotell hyr man de lokaler man är i behov av – varken mer eller mindre. Det är precis samma sak när det handlar om att hyra mark för företagets behov.

Hyra mark för att utöka företaget

Det är en markägare som hyr ut olika markandelar till olika företag som har behov av en större yta. Det kan handla om att man behöver en parkeringsyta för maskinparken man använder. Andra behöver ställa upp tillfälliga tält för att förvara utrustning som behöver skyddas mot väder och vind. Fler och fler upptäcker den smarta idén med att hyra mark i Stockholm.

För en del företag kan det vara ett bra test att hyra marken och se om man har behovet en kortare eller längre tid. För en del företag är det ett startskott till att hitta större lokaler eller bygga ut. För andra handlar det om en tillfällig hjälp även om det kan vara över flertalet år som man behöver hyra mark. Med extra mark kan man göra de där investeringarna man funderat över till företaget och därmed även öka intäkterna.

25 Feb 2024

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.