Mejan Labs

En blogg om konst & design

Jurister som kan allt om arbetstillstånd

Inför arbetstillståndet som ska sökas, så är det bra att vara förberedd. Hitta redan nu en juristfirma som hjälper dig med ansökningen om ett arbetstillstånd.

Har du någon i din bekantskapskrets som vill komma och jobba i Sverige? För alla är det inte så enkelt. En del kan bara åka hit och börja jobba, om de har ett jobb. Men för dem som kommer från ett land utanför EU så funkar det inte riktigt så. För att få lov att börja jobba i Sverige, så finns det en del saker man måste ha tillstånd för.

För det första så måste man redan ha ett jobberbjudande innan man kommer till Sverige och börjar leta. Ett arbetstillstånd söks sedan via Migrationsverket som tar beslutet om ett godkännande eller ej. Detta kan ta lång tid och är inte helt enkelt, därför väljer de flesta att ta hjälp av jurister som arbetar med just arbetstillstånd.

Erfaren juristbyrå inom arbetstillstånd

Tiden kan förkortas rejält mycket om du tar hjälp av jurister som sköter ditt ärende. Dessutom minskar risken för problem. Ansökningen kommer att gå rätt till och endast vara till din fördel. Att arbeta i Sverige utan tillstånd är inte en lösning, då det är olagligt.

Det kan leda till dryga konsekvenser för både dig och företaget du arbetar hos. Juristerna som hjälper dig med arbetstillståndet har även koll på vad du behöver för det område du ska arbeta inom. Det kan skilja en hel del mellan olika yrken och olika typer av anställningar. Kontakta en juristbyrå via denna sajt: www.arbetstillstånd.net

29 Nov 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.