Mejan Labs

En blogg om konst & design

Kunnig snickare i Stockholm

Ska ni renovera lägenheten? Eller funderar ni på att bygga ut villan? I så fall behöver ni hjälp av en kunnig snickare i Stockholm. Här är några smarta tips.

En lägenhetsrenovering eller en utbyggnad av en villa är viktiga projekt som kan kosta en hel del. Fast blir det riktigt bra höjer det också värdet på bostaden. Därför gäller det att tänka till ordentligt innan och planera ytan så bra som möjligt. Kanske kan man platsbygga bänkskåpen i köket för att maximera utrymmet, eller passa på att bygga en fin terrass framför utbyggnaden. Genom att anlita en kunnig snickare i Stockholm kan man även få hjälp med att planera renoveringen och bygget. Många gånger kan snickaren komma med bra tips och råd som man kanske själv inte har tänkt på. Men en riktigt bra snickare hänger också med i trender och nya material.

Snyggare och mer hållbar altan när snickaren bygger

Även till de mindre byggprojekten, som exempelvis en veranda eller altan, lönar det sig att anlita en kunnig snickare. Ska man själv bygga är det annars lätt att man kör fast eller att altanen inte blir riktigt rak och stabil. Något som givetvis gör att den då inte håller särskilt länge. En skicklig snickare kan även hjälpa till att rita altanen så att den passar husets arkitektur och storlek. I vissa fall kan man dock behöva ansöka om bygglov från kommunen. Det brukar främst vara om altanen är upphöjd och står på pelare, eller om den är försedd med ett tak.

19 May 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.