Mejan Labs

En blogg om konst & design

Kunskapen bakom linjemålning

Linjemålning är avgörande för trafiksäkerheten och utvecklas med ny teknik och hållbara material för en bättre miljö. Läs mer i ämnet och lär dig lite mer!

Linjemålning är fängslande i sin komplexitet och funktion. Till synes enkla streck på vägen utgör faktiskt ett kritiskt system för att trafiken ska flyta och skydda människor. För att uppnå detta finns det en rad bestämmelser och riktlinjer som måste efterlevas, inte minst för att garantera att de målade linjerna är så synliga och hållbara som möjligt.

Det handlar om mer än bara att välja rätt färg utan kräver en förståelse för material, teknik, väderförhållanden och trafikmönster En väl planerad linjemålning bidrar till en bättre trafikmiljö där tydligheten hjälper till att minska risken för olyckor. Hur skulle trafiken på våra vägar se ut om linjemålning inte fanns? Och vilka krockar skulle inte inträffa på en parkeringsplats utan markerade bilplatser vid ett köpcentrum?

Linjemålning – material och teknik

Teknikutveckling har gjort det möjligt att utföra linjemålning med en precision och effektivitet som tidigare var oåtkomlig. Från att ha legat i en gråzon mellan hantverk och avancerad teknologi, har linjemålning idag omvandlats till en specialiserad disciplin där högteknologiska maskiner och hållbara material står i centrum. Dessa framsteg har inte bara förbättrat själva processen, utan också bidragit till minskad miljöpåverkan. Genom att använda miljövänliga färger och mer energieffektiva maskiner bidrar yrket aktivt till en grönare tillvaro.

Läs mer här http://gastriketrafikmalning.se.

22 Jun 2024

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.