Mejan Labs

En blogg om konst & design

Kvalitativ badrumsrenovering i Stockholm

Ska ni renovera badrummet? Tänk då på att anlita certifierade hantverkare. Här kommer några tips för er som står inför en badrumsrenovering i Stockholm.

En badrumsrenovering är ingenting för hemmafixaren. I stället ska man anlita våtrumscertifierade hantverkare i Stockholm för att säkerställa att tätskikt och golvbrunn blir korrekta och håller tätt. Även elektrikerna som utför elinstallationerna måste vara certifierade för våtrumsarbete. Enklast är att anlita en byggfirma som erbjuder totalentreprenad och som har badrumsrenovering som sitt specialområde.

Men innan man kontaktar olika byggfirmor och tar in offerter kan det vara bra att fundera över hur man vill att badrummet ska se ut och om det är något man vill ändra på. Kanske vill man slänga ut badkaret och sätta in en dusch för att också få plats med en tvättmaskin? Eller kanske förvandla badrummet till ett minispa som rymmer både badkar och bastu?

En badrumsrenovering kan bli väldigt dyr om man inte ser upp

Det roligaste med en badrumsrenovering brukar vara att välja stil men det är inte alltid så lätt då det finns mycket som är fint. Vanliga stilar är klassiskt vitt, natur med trädetaljer, orientaliskt och lantligt. Men det finns också en mer modern stil med raka linjer och stora keramiska plattor eller marmor.

Vilken stil eller kulör man än väljer gäller det att tänka på att man ska stå ut länge med valet eftersom man vanligtvis bara renoverar badrummet vart femtonde år. Innan man börjar leta material och badrumsporslin är det bra att göra en budget. Annars är det lätt att man blir ruinerad då badrumsinredning finns i alla möjliga prisklasser. Hör av dig till detta företag om du funderar på att renovera ditt badrum: stockholmsbadrumsrenovering.se

16 Aug 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.