Mejan Labs

En blogg om konst & design

Mäklare med kunskap om Strängnäs

När man flyttar till en ny plats är det lika viktigt med omgivningarna som med boendet. Därför är en kunnig mäklare att föredra när man kommer till Strängnäs.

Luften var hög och himlen molnfri när Anders tåg rullade in på Strängnäs station. Om en liten stund skulle han stiga in på mäklarkontoret och träffa mäklaren Maria. Det var hon som var ansvarig för försäljningen av det hus han fastnat för och nu skulle se. Han hoppades innerligt att det skulle vara vad han letade efter.

Maria visade sig vara kunnig i sitt yrke. Huset sålde hon in med det samma. Kanske var det på grund av att det nyligen var renoverat och att trädgården var så fin eller så var det hennes övertygande argument. Samtidigt som de såg huset berättade hon varför det var så bra att bo i Strängnäs.

Intressant samtal med mäklare

Huset hade sex rum, ett till Anders och frun Annika, samt ett var till deras pojkar. I trädgården fanns äppelträd och vinbärsbuskar. Mäklaren sålde in det med närhet till stationen, ett plus då Anders arbetade i Stockholm. Resan Strängnäs-Stockholm tog endast femtio minuter vilket gav honom tid att varva ner.

De kom in på Anders intresse för militären och hans mäklare berättade om Arsenalen, ett intressant militärmuseum. Hon berättade även om närheten till naturen och havet med allt vad det innebar. Nu skulle han hem och planera en tur för hela familjen till Strängnäs för att övertyga dem om hur perfekt flytten skulle vara.

4 Sep 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.