Mejan Labs

En blogg om konst & design

Mäklare Mölndal - hjälp från start till mål

Är det verkligen rätt läge att sälja bostaden i Mölndal? I en lite mer turbulent tid på bostadsmarknaden blir valet av rätt mäklare i Mölndal en avgörande punkt. Där man för några år sedan kunde välja mäklare med fokus på att hålla nere kostnaden så har man idag betydligt större vikt på att hitta en mäklare som verkligen kan sitt hantverk - och som kan sälja med vinst även om marknaden inte är lika glödhet. Idag ser man att köpare sitter med trumf på hand och dikterar villkoren. Som säljare så blir därför behovet av en skicklig mäklare i Mölndal större. Du kan sälja med en rejäl vinst, men då kommer också valet av rätt hjälp att vara avgörande.

Vad är då definitionen av en bra mäklare i Mölndal? Vi skulle säga att det handlar om flera faktorer som spelar in och som krokar arm med varandra för att skapa en större helhet. Vissa mäklare är bra på några saker, men betydligt sämre på andra. Är marknaden het - vilket den har varit under några år - så syns bristerna inte lika tydligt. På en het bostadsmarknad så är alla mäklare världsmästare - på en svalare sådan så sticker de bästa ut, gör jobbet och fortsätter sälja med goda vinster. Det går att jämföra med börsen. I en högkonjuktur kan alla hitta guldkorn bland bolagen. I sämre tider visar sig mästarna.

Vilka faktorer är det då man ska söka efter hos en mäklare i Mölndal och hur ska du som säljare veta att just ditt val kan ge dig den vinst du siktar på? Vi går igenom några punkter som vi anser vara extra viktiga i samband med att du ska välja:

  • Träffa många mäklare och få bostaden värderad. En värdering är startskottet för din försäljning och den är ofta gratis. Se till att du får många olika värderingar och hinner träffa flera mäklare. Det ger dig en bra bild av vad du kan förvänta dig av affären och det ger dig en chans att rent fysiskt sitta ned och skaffa dig en bild av mäklaren. Lita på magkänslan här: du ska känna dig trygg med din mäklare. Priset? Viktigt, såklart - men inte avgörande. Det skiljer inte så mycket i pris mellan mäklare i Mölndal, men i ren kvalitet kan skillnaden vara milsvid.
  • Lägg upp en plan. När ska nu trycka på startknappen och i vilket läge kommer din bostad att vara som mest attraktiv sett till konkurrensen? Här kan is i magen löna sig. Tiden kan även användas för mindre renoveringar. En mäklare kan exempelvis råda dig att måla om, slipa golven eller byta ut listerna innan bostaden läggs ut. Små detaljer som kan göra en enorm skillnad.
  • Var ska bostaden synas? Ju mer exponering, desto bättre. Här handlar det om att synas i rätt kanaler också. En villa i Mölndal kan dra till sig ett stort intresse bland småbarnsfamiljer i Göteborg som söker ett lite enklare liv. Din mäklare i Mölndal ska kunna nå dessa genom att använda exempelvis sociala medier, genom annonsering i lokala tidningar och - givetvis - genom Hemnet och den egna hemsidan. Utöver detta så kommer ett stort kontaktnät att vara en avgörande punkt.
  • Lita på mäklaren. Du får ett bud innan visningen och är frestad att ta detta - men din mäklare i Mölndal ber dig avvakta då han tror att du kan få ett bättre bud i samband med visningen. Hur gör du? Här måste man våga lita på sin mäklare i Mölndal och dennes erfarenhet och kunskap. Viktigt är att man själv bestämmer, men mäklaren ord bör väga ganska tungt i dessa frågor också.

Läs mer om mäklare på denna sida: mäklaremölndal.com

24 Apr 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.