Mejan Labs

En blogg om konst & design

Många som efterfrågar homestyling

Att jobba som inredare är mer än att placera ut en grön kvist i en vas och tända några stearinljus. Många tror inte att det är något riktigt jobb. De kunde inte ha fel. Många inredare arbetar nära arkitektbyråer och tillsammans med byggherrar som ägnar sig åt att bygga nya hus och bostäder. Det är inredaren som bestämmer hur själva köket och badrummet ska byggas. Det är en inredare som renoverar när man inte har några bra idéer längre på hur man kan förbättra sitt hem.

Alla inredare är arkitekter i grunden

En inredare är egentligen arkitekter. Det är inte alla som känner till det. Men inredare har lika lång utbildning, på 5 år som andra arkitekter. Vi har gjort samma matematiska räkningar som andra arkitekter, vi har samma materialkunskaper som andra arkitekter. Det måste man ha. Det är det som vi är utbildade för. Att anlita en inredare är att egentligen anlita en arkitekt som kan visa på ett rums, bostads eller ett hus potential och visa vad man kan göra med det man har. Det är bara det att inredningsarkitekter koncentrerar sig på inredningen.

Det gör en landskapsarkitekt

På samma sätt som en landskapsarkitekt koncentrerar sig på utomhusmiljön. Det kanske inte heller folk känner till? En landskapsarkitekt är den som bestämmer hur en innergård ska se ut, hur ett köpcenter ska se ut utanför, var parkeringen ska stå, hur gatorna ska se ut i en stad. Ja i princip allt det som vi ser i alla offentliga miljöer, vilket är allt det som finns utanför din egen tomt.

En inredningsarkitekt kan förvandla koja till slott

Det är inredarna som kan förvandla minsta lilla koja till att bli ett helt slott. Och det är överraskande många som vill ha sitt hus homestylat inför en fotografering och senare visning. Särskilt i Stockholm har många fått upp ögonen för vad en inredare kan göra för att priset ska bli precis det de önskar. Den ena som inte har förstått vilka mekanismer som slår till vid en försäljning, tror att de kan fotografera bostaden och sätta upp den på Blocket, eller på någon annan sajt på nätet. De får ibland bara hälften av det pris som någon som faktiskt förstår hur man gör för att få så bra pris som möjligt.

En homestyling kan innebära skillnaden på flera miljoner kronor. Det är dagens sanning. Så vill du sälja din bostad med en rejäl vinst bör du anlita en homestyling i Stockholm. Läs mer om det på: http://www.homestylingstockholm.nu.

21 Oct 2018

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.