Mejan Labs

En blogg om konst & design

Motorcykel ger dig en frihetskänsla

Att vara ute på vägarna ger en härlig frihetskänsla som är lätt att få när det nalkas vår. Speciellt om du kör motorcykel så är det en fantastisk känsla när det bär av för den första turen.

Att ge sig iväg på en tur med motorcykeln är en härlig känsla som riktigt väcker dig till liv. Och den första turen på våren är alltid den bästa när du vet att hela sommarsäsongen är i antågande. För dig som ännu inte har motorcykelkörkort kan lätt fixa det på en trafikskola och du kan snart vara ute på vägarna. Med hjälp av en trafikskola känner du dig trygg från start och du har det lättare att lära dig allt nytt. Med ett mc-körkort kan du åka vart som helst du får känning för och speciellt på sommar är det mysigt att ge sig ut på vägarna.

Ta mc-körkort är mångas dröm

Att ta mc-körkort är för många en dröm och det är också många som låter det vara just en dröm. Men att skaffa mc-körkort behöver inte vara så värst krångligt. Det går egentligen till på samma sätt som med körkort för bil. Förr i tiden fick man med ett mc-kort automatiskt när man tog sitt körkort, det var tider det. Det första du behöver göra är att skaffa ett körkortstillstånd som ger dig möjlighet till att övningsköra och du behöver också sända in ett hälsointyg samt ett syntest. För att du ska få ge dig ut och övningsköra på vägarna så behöver du en handledare som är med dig. Du behöver enbart skicka in en ansökan om handledare för här krävs ingen handledarkurs. För dig som vill ha ett mc-körkort så snabbt som möjligt så kan den bästa idén vara att ta hjälp av en trafikskola.

Tips till dig som vill ha ett mc-kort snabbt

För att få ditt mc-kort så fort som möjligt så bör du anmäla dig hos en proffsig trafikskola som kan hjälpa dig med mc-kort. Och så fort du har anmält dig se till att boka upp flera lektioner i veckan för då blir det som en intensivkurs för dig. Med hjälp av en erfaren trafiklärare som kan få dig att slappna av så är det lättare att ta in information och köra på ett säkert sätt. Detta medför att du snabbare får ditt mc-kort och du kan snart glida runt på vägarna. Vi rekommenderar denna sida: https://globenstrafikskola.se/

27 Mar 2020

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.