Mejan Labs

En blogg om konst & design

Nå ut på arbetsmarknaden med Rusta och matcha i Uppsala

Rusta och matcha i Uppsala är ett kraftfullt verktyg för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden enklare. Kartlägg din kompetens för att attrahera arbetsgivare

Den som vill göra potentiella arbetsgivare uppmärksamma ska ta hjälp av Rusta och matcha i Uppsala – ett mycket bra verktyg för den som söker sitt första jobb eller står i begrepp att byta till en annan bransch. Här kartlägger du i samråd med en jobbcoach dina styrkor och erfarenheter och tillsammans gör ni upp en plan för hur du ska hitta ditt drömjobb.

En annan sak som är mycket viktig när det kommer till att söka nytt jobb, är arbetsintervjun. Det är här du har chansen att tala om för den potentiella arbetsgivaren vem du är och vad du är bra på. Du kan träna på att göra en arbetsintervju tillsammans med din jobbcoach.

Rusta och matcha – en jobbcoach som visar vägen

Inom vissa yrkesgrupper kan konkurrensen vara hård och därför är det viktigt att man sticker ut i mängden. Med Rusta och matcha får du hjälp att fila på ditt CV och det personliga brev som de flesta arbetsgivare önskar att man bifogar i sin ansökan.

De som arbetar som jobbcoacher har lång erfarenhet av att hjälpa folk ut i arbetslivet och vet vad som är viktigt när man ska söka arbete. Att du även hittar ett jobb som passar just dig är målsättningen och med Rusta och matcha ökar du dina chanser avsevärt.

1 Apr 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.