Mejan Labs

En blogg om konst & design

När du behöver ett inredningsföretag

En och annan skulle verkligen behöva ett inredningsföretag antingen till den egna bostaden, eller till företagets lokaler. Vissa människor har dessvärre inte öga för inredning och som kan välja material som passar ihop, som tänker på vilket intryck som kontoret ger till kunder på besök. Ett inredningsföretag kan göra verkliga under med ett och annat kontor.

Tar man hjälp av en inredare, ett helt inredningsföretag eller någon med bra smak, helt enkelt kan man göra mycket för att få fler att trivas på arbetsplatsen. Här tar vi upp några enkla saker som man själv kan göra, om någon professionell inredare inte har haft chansen att komma till kontoret och inreda det.

  • Blommor – gröna eller blommande blommor gör mycket för kontoret. Blommor ger oss inte bara syre, utan livar upp det tristaste rum, kontor eller lokal. Blommor gör så att det känns hemtrevligt, var än blommorna placeras.
  • Tavlor – har man fina tavlor, bör man hänga upp dem på kontorets väggar så att alla har något trevligt att titta på.
  • Foton på familjen – man kan alltid ta med sig favoritbilden på barnen, frun, och familjen, så att man har dem att titta på när som helst under dagen.
  • Designade möbler – har man snygga möbler (och det brukar designade möbler vara), kommer man med största säkerhet trivas. På samma sätt kan man skaffa sig designade prydnadssaker.
  • En fin matta – man kan skaffa sig en fin matta. Mattor brukar på samma sätt som blommor, göra kontoren hemtrevliga.

Det kan inredningsföretag göra

Säg att du ger en inredare uppdraget att inreda hela kontoret. Beroende på vilken slags bransch som man arbetar inom, bör man sända vissa signaler som betonar just den image som man som företag vill ha. Arbetar man inom bankväsende, kan man behöva inreda lokalen med tanke på tillit, förtroende, rikedom och stabilitet. Då bör banklokalerna vara inredda i stenmaterial, ha skinnklädda möbler, en reception som är omöjlig att forcera, säkerhetsdörrar och galler för fönster, så att det blir omöjligt att ta sig in om man har onda avsikter.

Ett företag som arbetar med reklam, bör i stället ha högt i tak, färgglad inredning som lockar till kreativitet och ett lekfullt sinne. På liknande sätt bör ett företag som arbetar med mode, ha färggrann inredning så att de som antingen köper in, syr eller säljer kläder, får bra idéer och får loss sin kreativitet. Vill man ha ett kontor som är i enlighet med den bransch som man arbetar inom bör man alltså anltia en inredare.

24 Sep 2019

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.