Mejan Labs

En blogg om konst & design

När vi behöver målare på Södermalm

Du som har följt med i den här bloggen, vet att vi arbetar med inredning. Ibland har vi uppdrag som inte sträcker sig under så lång tid. Då har man ofta kort tid på sig att åstadkomma det som vi alltid lovar att göra; underverk med våra klienters fastigheter. Ibland handlar det om att göra om deras hem, ibland handlar uppdragen om att göra om deras kontor, rekvisita till någon uppsättning och många andra roliga och spännande uppdrag. Som inredare är det viktigt att kunna vara en fri själ och inte vara beroende av ett 9-5 jobb, utan att vara trygg i sin kompetens att kunna förvandla en grådaskig bostad till något som man vill komma hem till.

Vi anlitar målare i Södermalm

När vi behöver måla och, eller tapetsera och inte har tid till det noggranna arbetet som det egentligen krävs för att arbetet och helheten ska bli bra, då anlitar vi en målare på Södermalm som hjälper oss med det som krävs. De är otroligt duktig på det som de gör. Som inredare behöver man inte berätta allt som de bör göra. De förstår precis vad det är som vi önskar oss när det kommer till deras hantverk – och de gör mer än vad vi ber om. Det kanske blir så när man anlitar samma hantverkare under många år. Till sist förstår de exakt hur vi har tänkt oss det hela och man behöver inte förklara i detalj längre. De fattar ändå hur vi har tänkt oss slutresultatet. Det är ibland som om vi delade samma hjärna. Det är helt otroligt när man delar samma vision om hur det ska och kan bli. Det är då man är glad över att anlita en och samma hantverkare på Södermalm.

När man vill vara säker på resultatet

Vill man köra med säkra kort, är det viktigt att kolla upp de målare som man vill anlita. Det är ju inte alla som råkar få samma duktiga hantverkare alla gånger som man behöver det. Är det första gången som man ska anlita en målare kan man behöva kontrollera målarens tidigare kunder så att man vet ungefär vad man kan förvänta sig. Då vet man också hur de arbetar och hur de kan bemöta sina kunder. Lyssnar de på vad man som kund säger? Lägger de på det där lilla extra finishen när de arbetar? Helst vill man ju anlita en sådan målare, eller hur. Här kan du läsa mer om målare som vi anlitar på Södermalm: https://www.målaresödermalm.se.

28 Mar 2019

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.