Mejan Labs

En blogg om konst & design

Narkotikabrott: Vad du bör veta och vilka konsekvenser det kan få

Vet du vilket straff som väntar för narkotikabrott? Eller att det finns specialiserade advokater som hanterar dessa typer av brott? Låt oss lära oss mer om narkotikabrott!

Få människor reflekterar över vad som gäller för narkotikabrott. Om man inte själv riskerar att bli straffad för eller begå denna typ av brott, är det troligt att man inte tänker särskilt mycket på det. Trots detta kan det vara ytterst intressant att förstå vad narkotikabrott verkligen innebär och vilka konsekvenser det får för den som begår dem.

För en advokat som specialiserat sig på narkotikabrott är lagarna kring detta brott förmodligen klara och tydliga. Så är det inte för allmänheten. Många vet knappt vad som räknas som narkotikabrott, och ännu färre känner till vilka straff som kan bli aktuella för brottslingar.

Så vanligt förekommande är narkotikabrott

Narkotikabrott är en av de vanligaste brotten i Sverige. Försvarsadvokater är vana vid att försvara personer som har blivit åtalade för narkotikabrott, och med hjälp av en skicklig advokat kan domen ofta bli mildare för den åtalade. Att anlita en erfaren advokat vid narkotikabrott innebär dock ingen garanti för att undgå straff. Det enklaste sättet att undvika straff är att avstå från att begå brott.

Straffen för narkotikabrott kan variera från böter till flera års fängelse. Allt beror på brottets allvar och vad som kan bevisas. Dessutom finns det skillnader mellan att konsumera narkotika och till exempel att smuggla eller sälja narkotika vidare. Brottets grad påverkar graden av straffet.

15 Jun 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.