Mejan Labs

En blogg om konst & design

Nya dörrskyltar till kontoret i Stockholm

Det händer något när det kommer upp dörrskyltar på kontoren i Stockholm. Personalen liksom sträcker lite extra på sig. Blir synlig och viktig på samma gång.

Diskussionen var livlig vid fikabordet denna förmiddag. De hade just fått veta av chefen att alla skulle få nya dörrskyltar till sina kontor. Det debatterades friskt om hur dessa skulle se ut. Fick de vara med och välja? Annika som var chefens högra hand, då hon jobbat där längst, satt i en knepig situation då hon inget fick säga,

Hon hade en månad tidigare tillsammans med chefen diskuterat skyltarna som skulle sitta på Stockholmskontoret. De gamla, som egentligen bara var lappar, såg bedrövliga ut och nu när de fick ta emot kunder igen behöver de bytas. Det var Annika som haft kontakten med företaget och till sist gjort beställningen.

Dörrskyltar som väcker beundran

De hade beställt dessa nya dörrskyltar i Stockholm och faktum var att de redan kommit till kontoret. Följande morgon satte vaktmästaren upp dem och det blev riktigt snyggt med de ovala guldfärgade plattorna med kontorsinnehavarens namn. Snart skulle de första medarbetarna komma på plats och han ville se reaktionen.

Steg hördes och upphörde sedan plötsligt. När Annika, som redan kommit, tittade ut från sitt kontor såg hon två säljare stå och stirra. Alla anställda blev lika tagna på sängen men älskade skyltarna med det samma. Något hände på kontoret den dagen. All personal gick stolta och med värdighet och hade fått en ny inre glöd.

28 Feb 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.