Mejan Labs

En blogg om konst & design

Nya markiser i hemmet på Lidingö

Markiser används ofta för att skydda mot solen och kanske även för att kunna få lite privatliv. Bor man bland många andra hus på Lidingö kan det vara skönt att kunna dra ned markisen ibland.

Dina grannar är väldigt bra grannar. Ni har bott bredvid varandra länge och har ofta umgänge tillsammans, särskilt om somrarna när ni sitter ute och dricker vin sent in på nätterna. Men hur bra ni än kommer överens så är det ändå skönt att kunna isolera sig från dem ibland. Du tycker inte om att umgås hela tiden som de verkar göra. Så fort du sticker ut näsan för att vattna blommorna eller hämta in posten, ja då kommer de över för att prata. Du är en social person men inte till vilken gräns som helst. Du vill även kunna få vara ifred ibland.

En bra investering med markiser

Du bestämmer dig för att sätta upp markiser. Med hjälp av dem kan du stänga igen om dig ibland när du känner att du inte orkar med dina grannar. Du åker för att köpa markiser på Lidingö i helgen och sätter sedan upp dem runt om husets alla fönster. Du kan enkelt dra ned dina markiser för att slippa grannarnas nyfikna blickar eller ens visa att du är hemma. Då behöver du inte ens gå och öppna dörren ifall någon ringer på. De ser ju inte om du är hemma eller inte. Markiserna är den bästa investeringen du har gjort på länge.

29 Oct 2021

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.