Mejan Labs

En blogg om konst & design

Planera flyttdagen

Ett stort misstag när man ska flytta är att lämna förberedelserna till sista minuten. När det gäller effektiv flyttning behöver man strategi, organisering och framför allt: hjälp.

Låt oss gå rakt på sak. Man kan inte flytta helt själv. Har du bara kläder och en laptop kanske det går an, men inte annars. Att bära kartonger och möbler tunga som bly helt själv är omöjligt. Den som har försökt sig på det har avslutat dagen utmattad, frustrerad och antagligen med ryggskott. Be vänner om hjälp eller anlita professionella flyttgubbar. Låt dem lasta flyttbilen och lasta av vid det nya hemmet medan du gör annat. Som att städa och packa det som fattas. Ett bra tips för att underlätta processen är att markera dina kartonger efter de rum de ska ställas i det nya hemmet. Så blir det lättare för bärarna att veta var saker ska stå utan att behöva fråga stup i kvarten.

Kontorsflyttning

Ska ditt företag flytta till en ny arbetsplats? Då behöver du en flyttfirma i Stockholm som både bär, transporterar och monterar. De kan hjälpa dig att demontera möbler och utrustning på plats och sedan sätta ihop allt igen på det nya kontoret. Ett smidigt tips är att anlita en flyttfirma som kan erbjuda dig flyttstädning också. På så sätt får du all hjälp från en och samma leverantör. Det enda du behöver göra är att meddela dina behov och datum. Låt dem sköta resten. Flytten blir smidigare för företaget och ni kan komma igång med arbetet så snabbt som möjligt på det nya stället.

15 Jun 2021

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.