Mejan Labs

En blogg om konst & design

Rätt bäddset gör skillnad

Har du problem med att sova på nätterna? En god natts sömn är nyckeln till en bra efterföljande dag. Sover man bra så orkar man jobba, man orkar sköta familjelivet och man orkar ta tag i exempelvis träning och socialt umgänge - något som i sin tur skapar en bra förutsättning för att man ska sova gott. Allt hör ihop!

Här nedan tänkte vi rada upp några snabba tips om hur du kan ge dig själv bästa möjliga förutsättningar till en god natts sömn och därigenom också ge dig själv en möjlighet att prestera på topp - i alla tänkbara sammanhang. Tipsen ser ut som följer:

  • Rätt säng. Med tanke på att vi spenderar en stor del av våra liv i sängen så är det konstigt att fler inte tar denna fråga på ett större allvar. Många skyller på kostnaden, men ärligt talat: slår du ut tiden kontra pengarna så handlar det i slutändan om lite och ingenting. En kvalitetssäng betalar av sig med en lång livslängd. Det är en investering!
  • Rätt bäddset. Köp bäddset som man trivs med ger den bästa sömnen. Dessutom så handlar det om trivsel också. Idag, då den mer bohemiska bäddningen av sängen slagit igenom, så blir ett bäddset mer en del av inredningen än något man bara sover i. Här kan man matcha sängkläderna mot den övriga stilen i sovrummet och skapa en inbjudande helhet. Svårt att köpa ett bäddset? Tänk även på att bädda rent ungefär varannan vecka. Det ger bra förutsättningar för att sova gott.
  • Mörkt, kallt och mysigt. Man sover bättre i svalare rum än i varma sådana. Se till att du alltid har några grader kallare i sovrummet än i övriga huset. Mörker är också viktigt. En bra mörkläggningsgardin gör skillnad här. Fördelen med en sådan är att den även isolerar bort ljud och värme. Vill du det där svala rummet trots att solen ligger på så är den mörkläggningsgardin optimal. Tänk även på färger och övrig interiör. Ett sovrum ska bjuda in till sömn och detta gör att svalare, mer naturnära färger är att föredra framför en explosiv palett.
  • Mobilfritt! För många så kommer den dåliga sömnen av att de använder sin mobil för att somna. Det är lätt att lägga sig för att sova och bara kolla flödet i sociala medier en snabbis innan - en snabbis som sedan blir en timme och där man jagar upp sig i onödan. Lägg mobilen åt sidan, tänd läslampan och läs en bok istället. Det ger dig den bästa sömnen du kan önska.
20 Apr 2022

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.