Mejan Labs

En blogg om konst & design

Retorikbyrå - lär dig om den retoriska kraften

Har du svårt att uttrycka dig i ord i samband med exempelvis en presentation på jobbet? Har du svårt att behålla den röda tråden och fastnar i rena återvändsgränder som gör att du blir nervös, stakar dig och tappar publiken? Känner du att du inte alls kan formulera det du tänker i skrift?

Kommunikation och retorik blir allt viktigare och de som inte behärskar detta kan också komma att nå svårigheter - detta både i vardagen och inom den egna karriärer. Genom att ta professionell hjälp av en retorikbyrå kan du lära dig knepen som gör dig säkrare både på scen, när du träffar kunder, håller i viktiga presentationer eller ska genomföra ett avgörande sälj.

En retorikbyrå erbjuder utbildningar inom allt som rör exempelvis presentationer - så fångar du publiken, så behåller du dem och så knyter du ihop säcken - vidare till exempelvis kurser i ledarskap och utbildning i hur man kan identifiera olika härskartekniker. Det handlar även om att man kan anmäla sig till kurser för att klara av att hålla tal i samband med mer personliga angelägenheter - exempelvis ett bröllop - eller om att lära sig att uttrycka sig mer kraftfullt och mer begripligt i skrift.

Utbildningar i modernt ledarskap

Just ledarskap är en populär utbildning. Vi har alla haft bra chefer - men även betydligt sämre sådana. En vanlig missuppfattning kring detta handlar om personlighet. Man vill gärna säga att vissa föds till ledare. Sant är att en del har personligheter som underlättar ett ledarskap, men lika sant är att dessa egenskaper är synnerligen värdelösa om det inte finns någon substans bakomliggande.

Man kan bli en riktigt bra ledare oavsett vilken personlighet man har. Det handlar om att lära sig knepen och om att lära sig om vad ledarskap går ut på. Och, detta har också kommit att förändras i takt med tiden. Gårdagens chefer skiljer sig markant från hur dagens diton gör. Ett modernt ledarskap handlar om att skapa trygghet, trivsel och om att både lyssna in- och nå sina medarbetare. Att skrika och peka med hela handen är förlegat och fungerar bara en kort period innan det leder till att folk ser sig om efter andra jobb och mer stimulerande arbetsmiljöer.

Är du en modern ledare? Vet du hur man skapar en positiv och framåtskridande arbetsmiljö? Genom att kontakta en retorikbyrå så får du alla verktyg som krävs! På https://snackasnyggt.se/ kan du få kontakt med en retorikbyrå. 

3 Mar 2023

 

Konst, design, kultur! Där har du våra främsta intressen i tre korta men mycket kraftfulla ord!

 

Skulle man beskriva oss så är vi kanske lite av en kliché. Ett par i en lägenhet på Södermalm där sekelskifte möter designmöbler, stark grafisk form och tryckta mönster. Hon - textildesigner för ett större möbelföretag. Han - driver eget kafé nere på gatan där det viktigaste är att producera riktigt gott handbryggt kaffe.

 

Somliga skulle säkert kalla oss hipsters, men vi var så här innan den termen ens fanns… Hur som helst. Här i vår blogg bjuder vi på våra intressen inom konst, design och kultur - främst från Stockholm, men ibland även från andra platser vi besöker och spännande evenemang vi hör talas om.

 

Mejanlabs.se var tidigare en institution på konstfack, vilket vi tyckte passade bra när vi valde ny domän för vår blogg. Vi älskade att gå på deras utställningar för att se allt spännande som elever och mer välkända konstnärer presenterade där och håller förstås ständigt ögonen öppna för nya stjärnskott på den svenska konsthimlen.